Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Γράμμα  στον Άγιο Βασίλη
Άγιε μου Βασίλη  ποτέ  δεν σου έγραψα  γράμμα, δεν χρειάστηκε, εσύ ήξερες  τι ήθελα  και μου το χάριζες  πριν καν το σκεφτώ.  Τώρα  που δεν  είμαι  πια παιδί και έχω αποκτήσει εμπειρίες , μαθήματα  και παθήματα, τώρα που έμαθα τον κόσμο απ’ την καλή και από την ανάποδη τώρα  που ξέρω πως η ευτυχία  κρέμεται  από μια λεπτή κλωστή  που σπάει  εύκολα και χάνεται, Τώρα  θέλω να σου γράψω. Να  σου πω πως    θέλω  κάτι τόσο  απλό  αλλά και δύσκολο.  Αν  ο κόσμος  που με περιβάλει  είναι καλά, είμαι κι εγώ. Αν ο κόσμος μου χαμογελάει  κάθε  πρωί χαμογελώ κι εγώ. Αυτή η νέα χρονιά που έρχεται να φέρει μια ανακούφιση  στους πληγωμένους,  να είναι  ειρηνική και ήσυχη, να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα  αλλά να πλουτίσουμε τη καρδιά μας με  αγάπη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση για τον πλησίον μας. Να χαιρόμαστε  την κάθε μας  στιγμή και να βρίσκουμε  διέξοδο στο αδιέξοδο. Η απελπισία  δεν μας ταιριάζει  Άγιε μου Βασίλη.  Τα υλικά  αγαθά  δεν φέρνουν την ευτυχία, γιατί ακόμα κι αν τα χάσουμε όλα κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τη ψυχή και το μυαλό μας. Οι άνθρωποι  μας , τα αγαπημένα πρόσωπα , η οικογένεια μας  και οι φίλοι μας  είναι τα πολύτιμα  αγαθά μας.
Τα  χρόνια  βάρυναν  τις πλάτες μας.  Χρόνια φορτωμένα  με χαρά και με  λύπη, με ευτυχία και δυστυχία, με υγεία και με αρρώστια, χρόνια  που είχαν  στο δισάκι  τους τα πάντα. Οι σελίδες  μας  γέμισαν πυκνογραμμένες με όλα  αυτά που ζήσαμε.
 Και  συ Άγιε  μου Βασίλη είσαι ο άγιος  των παιδιών που έχουν καθαρή , αγνή και άδολη ψυχούλα. Χάρισε τους όσο πιο πολύ μπορούν, να διατηρήσουν την παιδικότητα  τους, τον αυθόρμητο ενθουσιασμό τους, την  απέραντη φαντασία  και την ανιδιοτέλεια να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόσμο όπως αξίζει και αγγίζει τα όνειρα  και τις ελπίδες  τους. 
Κι εγώ θέλω να ξαναθυμηθώ τα χρόνια που ήμουν μικρή, να με φανταστώ και να μπω πάλι μέσα  σ΄αυτό το κοριτσάκι που χαιρόταν τα πάντα, να ξαναδώ τον κόσμο από την αρχή με τα μάτια ενός αγνού και αθώου παιδιού.   Και  επειδή  είσαι Άγιος και ξέρεις τι ζητάει η ψυχή μου, θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Το  δώρο αυτό που μου χάρισες  για τη νέα  χρονιά που έρχεται  είναι το πιο σημαντικό και το πιο πολύτιμο!!  


Ζηνοβία  Μαρνέζη .  30-12-2013      


Υ.Σ  Εύχομαι ο καθένας  μας να ψάξει  μέσα  στην καρδιά του και να σκεφτεί τι είναι αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο  και να το βρει.  Αυτή η νέα χρονιά που έρχεται  σαν μικρό ροδομάγουλο  μωρό, να φέρει  την ελπίδα  και το χαμόγελο σε όλους  μας !   

7 σχόλια:

  1. Πολλές ευχές για την καινούργια χρονιά 2014 , να είναι ειρηνική και ήρεμη και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα του καθενός μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη Πρωτοχρονια φιλη μου!
    Με υγεια!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία, χαρά, δημιουργία και ότι επιθυμείς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά κι ευλογημένη Κική μου και ο Άγιος Βασίλης ξέρει πάντα τι επιθυμει η ψυχούλα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαγιά Κασσιανή καλή χρονιά με όλα τα αγαθά της ψυχής μας . Ευχαριστώ πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θαυμάσιο!!!! κι εγώ εύχομαι ναμαστε όλοι παιδιά στην ψυχή.. καλή χρονια!! με υγεία και πολλή παιδικότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη χρονιά και σε σένα Λαμπρινη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή